“L’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) ha proclamat el 2019 Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics (AITP 2019), amb l’objectiu de celebrar la gènesi i el desenvolupament de la taula periòdica des del descobriment del sistema periòdic de Dmitri Mendeléiev, ara fa cent cinquanta anys.
L’AIQS se suma a la celebració d'aquesta efemèride i us invita a una conferència sobre els mètodes de datació basats en els elements de la taula periòdica: 

COM ES MESURA EL TEMPS AMB LA TAULA PERIÒDICA?

La mesura del temps passat és complicada perquè probablement el temps passat no existeix. El que podem mesurar són els esdeveniments que hi hagué en aquest temps passat. Molts elements de la taula periòdica proporcionen els mecanismes més exactes i precisos per mesurar aquests esdeveniments. Tant és així que es denominen sistemes de mesura absoluts. En aquesta conferència s’explicarà com amb els elements de la taula periòdica podem mesurar canvis ocorreguts fa uns pocs anys, segles, milers, milions i mils de milions d’anys. Els elements de la taula periòdica són imprescindibles per reconstruir la història de la terra.


Conferència a càrrec de
Dr. Joan Grimalt, Professor d'investigació del CSIC, tindrà lloc el dimarts 12 de març de 2019 a les 19h a la Sala Blava IQS (Via Augusta 390).


Confirmar assistència
: aiqs@aiqs.es